2025-01-12
今日约左朋友去旺角睇下新年用品,行完刚好又到晚饭时间,好耐无食泰菜,行过泰厨门口见到写住$1任选一款𩠌就比佢吸引左😂.烧和牛串 $28和牛入口即溶,最特别系用左泰式青酱,真系泰有风味.烧鸡串 $18鸡肉嫩配埋沙嗲酱够哂惹味.炸虾饼拼炸鱼饼 $82泰国菜一定要叫就系炸虾饼同炸鱼饼,虾饼弹牙虾嘅鲜味,鱼饼混合左柠檬叶香气同豆角,增加左口感.炒金边粉 $72金边粉口感弹牙烟韧,配料有虾、鸡肉、芽菜等等,食泰菜必叫.红咖喱牛肉 $84咖喱通唔太辣,有椰香味,牛肉肉质柔嫩入味,配料有豆角、泰国茄子、菠萝、椰子干等等,超丰富!.蒜蓉包 $42蒜蓉包脆卜卜,面头揸满蒜蓉超香口.泰式海蜇 $1第一次试泰式海蜇,好少见有呢款菜式~ 海蜇有别我哋平时食个只,佢嘅质感似啫喱 duang duang咁,配上酸酸嘅酱汁,几开胃.椰青 $44 食泰国菜饮椰青绝配!椰青清甜,仲可以食埋椰子肉.餐厅6pm前惠顾每$200元+$1可以任选餐牌上一款小食6pm后惠顾每$300元+ $1可以任选餐牌上一款小食小食有四款可以选择,有木瓜沙律、泰式海蜇、泰式生虾同泰式椰汁糕,超抵呀!
烧和牛串 $28
和牛入口即溶,最特别系用左泰式青酱,真系泰有风味
烧鸡串 $18
鸡肉嫩配埋沙嗲酱够哂惹味
炸虾饼拼炸鱼饼 $82
炒金边粉 $72
金边粉口感弹牙烟韧,配料有虾、鸡肉、芽菜等等,食泰菜必叫
红咖喱牛肉 $84
蒜蓉包 $42
蒜蓉包脆卜卜,面头揸满蒜蓉超香口
泰式海蜇 $1
椰青 $44
食泰国菜饮椰青绝配!椰青清甜,仲可以食埋椰子肉
餐厅6pm前惠顾每$200元
+$1可以任选餐牌上一款小食