2023-04-02
呢几日近清明毛毛细雨,天气凉咗啲,突然间想食火锅,行过女人街见到间新嘢,佢唔系地铺,于是上去试吓。上到去未坐低已经见到远处好多鱼缸,有鱼有虾有饱鱼,非常之吸引,睇吓menu有个午市特恵商务套餐,包括咗唔同海鲜、豚肉、安格斯牛肉、菜同丸类,另外我地加咗花甲、蛏子王。第一次试潮式卤水汤底,饮咗啖试下味,有卤水味,又唔会太咸,几香,专登点只蛋,烚熟佢搣壳做卤水蛋,食落都ok。讲番主角,海鲜好新鲜,虾同蛏子王都仲郁紧,鲍鱼、花甲同青口都够哂大只,鱼有龙趸食,d海鲜烚落呢个特别汤底,带出咗海鲜嘅鲜味又唔咸,食落唔驶加调味,食落爽口弹牙新鲜。牛肉同豚肉冇太多多余脂肪,牛肉有牛味。丸类有牛丸、贡丸、鱼蛋、虾丸四款。鱼蛋爽口弹牙有鱼味,牛丸爆汁够牛味,贡丸有d似越南扎肉,虾丸都系新鲜虾味,呢度d丸偏向细粒,但全部真材实料,好好食。个餐仲包咗出前一丁,唔惊唔够饱。除左烚下烚下之外,我哋仲叫咗两个小食,系脆炸油炸鬼同即包炸云吞。脆炸油炸鬼几特别,已经开边,烘至全脆,脆到好似饼干咁,就咁食又得,放入汤底渌一渌又得 。即包炸云吞上到枱见到只只胀卜卜好吸引,热辣辣隔咗一阵食,外皮仍然香脆,入面有3只完整大虾,少
牛肉同豚肉冇太多多余脂肪,牛肉有牛味。
脆炸油炸鬼
即包炸云吞
上到枱见到只只胀卜卜好吸引,热辣辣隔咗一阵食,外皮仍然香脆,入面有3只完整大虾,少少肉,馅料既虾肉弹牙。
个套餐包咗嘢饮,我点咗竹席茅根,朋友点咗苹果雪梨水,系自家制,够天然,仲有汤料响入边。成个认真唔错,呢个价钱食到咁正既真系值得。