味火鍋 (雅仕洋樓)

Yum Hotpot (Ashley Building)
2023-07-19 123 浏览
晚上10点去到仲系好热闹😆呢间火锅店主打「精选头盘+皇牌火锅拼盘+无限时任飮任食火锅四部曲」头盘可以拣芝士焗波士顿龙虾、芝士焗生蚝、麻辣鸡煲、酸菜鱼。我同朋友分别拣咗焗龙虾同焗生蚝🦪拉丝芝士好浓郁,表面焗到焦脆,🧀🫕配埋鲜美嘅生蚝同龙虾🦞啖啖肉好juicy估唔到仲有前菜🤩有掠拌青瓜、掠拌木耳、盐酥鸡软骨同海带,酸酸辣辣好开胃解腻火锅汤底有唔少选择,除左猪骨、沙嗲、麻辣鸭血等基本汤底,仲有日式豆乳海鲜锅、药膳醉鸡锅等等特别嘅汤底,最尾我地拣咗花胶竹丝鸡锅🤩大大块花胶🥹好弹牙充满胶原蛋白,竹丝鸡好嫩滑,啖啖肉🐓时令海鲜拼盘好丰富,有鲍鱼、广岛蚝🦪元贝、海虾、脆肉鲩、手打墨鱼丸、手打虾丸、日式蟹棒🦀啲海鲜全部都好新鲜,大大只好饱满🤤美国安格斯牛肉拼盘有牛小排、牛肩胛、封门柳、牛板键🥩肉味浓郁,口感柔软有弹性🥳第四部曲系任食精选火锅配料😚佢啲配料一啲都唔求其,有手工云吞韭菜饺,好高质🤤牛骨丸好juicy,牛味劲浓🤤仲有我至爱嘅麻吉烧🤤特别想赞一赞,佢哋全部汽水都系樽装,特别好饮!整体黎讲$318真系好抵食🤤由汤底、海鲜🦞牛肉一啲都唔求其,配料亦非常多选择而且有质素👩🏻‍🍳店员服务亦好非常周到,

美国安格斯牛肉拼盘有牛小排、牛肩胛、
封门柳、牛板键🥩肉味浓郁,口感柔软有弹性🥳

整体黎讲$318真系好抵食🤤由汤底、海鲜🦞牛肉一啲都唔求其,配料亦非常多选择而且有质素👩🏻‍🍳店员服务亦好非常周到,值得一试!🌟