2017-06-01 165 浏览
今日同个朋友去尖沙咀行街买野,之后就约左屋企人食饭,今晚食私.房.菜,无错,真系食私房菜,平时比较少食,不过有朋友推介呢一间海鲜私房菜,适逢一家人去食饭,就book 呢一间私房菜,食私房菜一定要预约位置非常方便,由海运行过去大约10分钟左右,一上餐厅,老板热情招待,每一枱都有一间房,房入面都有电视机,私隐度极之高,好适合一家大细或一大班朋友一齐欢聚!菜干猪肺汤一飮就知道呢个系老火汤,好甜,而且冇味精,全部都用真材实料泡制,个猪肺好好味,洗得好干净,菜干好香荷叶蒜蓉开边蒸虾饭平时食蒜蓉开边蒸虾食得多,但呢个饭系荷叶包住咁蒸,淡淡既荷叶香渗透于虾同饭入面,用蒜蓉虾配饭,味道一流避风塘鲍鱼避风塘鲍鱼好惹味,避风塘炒蒜好香蒜蓉味,而且非常之脆,但系惹味得黎又唔会抢走鲍鱼既鲜味,而且鲍鱼已经起咗出黎,一夹即刻食到,方便我哋食蒜蓉粉丝蒸扇贝呢度菜非常之好食,蒜蓉味好香,粉丝索哂扇贝嘅鲜味同埋蒜蓉嘅味道,而扇贝非常之鲜甜,又唔靱,蒸到啱啱好食咗咁多度海鲜,每人都只系$300左右,性价比非常之高,不过一定要预早预约,因为我去到有好多客人!
菜干猪肺汤

荷叶蒜蓉开边蒸虾饭