2023-06-06
⭐️屋企附近商场开咗间新店都有半年,今晚决定同老公落去试一试,估唔到星期二平日都咁多人帮衬,几乎座无虚席,我哋坐低就睇中二人套餐,$499就有烤鱼、蒜蓉生蚝、四款烧烤名物👍👍👍======= ======= ======= =======食物选择好多,花光眼乱,烤鱼有清江鱼、海鲈鱼、江团鱼,汤底都有六款🤩结果我哋拣选左🔥清江鱼~配搭唔辣汤底「蒜香酸菜口味」清光鱼属于小骨,呢类鱼主要得中间一条大骨,平时怕食鱼有骨嘅朋友,都不防你试吓,讲返味道,肉质柔嫩而鲜甜,配合铺满鱼身上面嘅惹味蒜香酸菜,我哋食到停唔到口👍👍👍另叫order两款配菜,两款都系我哋打边炉主打必叫的:🥢鸭血片🥢响铃🔥烧烤名物;🦪蒜蓉烧生蚝烧生蚝大只又新鲜,食指大动🍖烧肥牛串牛味油脂香带出牛肉爽口软腍🍗烧鸡中翼面层沈满惹味香料,鸡翼一咬嚟骨,超级好味🥒烧韭菜呢餐一定要食返少少中和返油脂,韭菜味好香口🥠烧鱼豆腐鱼豆腐好香口,烧完之后金黄色,卖相都好靓⭐️值得一提,餐厅很有心思,旁边预先提供一个烤炉,烧烤名物一直保持温暖,好抵赞👍👍👍🫛芥末凉拌秋葵秋葵膳食纤维好高而且解腻,健康首选🍹特饮:爆猪蓝天乳酸梳打+$21爆猪青瓜青柠梳打+$
另叫order两款配菜,两款都系我哋打边炉主打必叫的:
🥢鸭血片
🥢响铃
🔥烧烤名物;
🦪蒜蓉烧生蚝
烧生蚝大只又新鲜,食指大动
🍖烧肥牛串
牛味油脂香带出牛肉爽口软腍
🍗烧鸡中翼
面层沈满惹味香料,鸡翼一咬嚟骨,超级好味
🥒烧韭菜
呢餐一定要食返少少中和返油脂,韭菜味好香口
🥠烧鱼豆腐
鱼豆腐好香口,烧完之后金黄色,卖相都好靓
🫛芥末凉拌秋葵
秋葵膳食纤维好高而且解腻,健康首选
🍹特饮:
爆猪蓝天乳酸梳打+$21
爆猪青瓜青柠梳打+$21
食烤鱼必选冻饮,梳打特饮宁舍醒神,乳酸酸甜醒胃,青瓜🥒清新怡人👍👍👍
🥣冰粉
好开心呢间有冰粉,食完上火食物,有冰粉中和一下即时降温,无晒热气👍👍👍
⭐️整体来说,呢间烤鱼整体质素很高,一定会介绍朋友,自己都会再嚟帮衬,不过星期六日一定要早啲到或者定位,每次经过都见到好多好多人。