今次假日同老妈子揾好嘢食,俾我地揾到平靓正,仲可以自私食嘅台式一人火锅👅。 7时多,餐厅都差不多坐满人。装修简洁,用素木色餐桌为主,有文青cafe feeling! 价钱方面更吸引我,大约$100有抄就有大大锅台湾火锅,好抵! 加上每个锅都会讲明有咩材料,味道又多选择! 👍🏻坐位不迫,坐落都好舒服,仲有个大电视睇下,一边吃火锅一边看电视也不觉得无聊。 个人认为一个人嚟食也不尴尬😆上菜啦!我同老妈子分叫咗1.沙茶牛肉锅2.药膳豚肉锅先讲肉的份量,餐厅真系好大方,给予好多肉。 吃肉的爱好者应该好喜欢。😍牛肉和豚肉都系肥瘦均等,唔会太肥或太干。 赞👍🏻上菜后等五六分钟左右,等肉类吸取汤汁即可起筷😋每个锅可选粉丝或饭♦️,个人认为只系吃个锅嘅料足以饱肚,因为份量真系好多。 😂由于老妈子喜欢吃海鲜,我们均叫了 虾和鲍鱼加海鲜真系唔贵$25/3只虾♦️$28/2只鲍鱼。 重点系海鲜是新鲜的,并非雪藏货,必叫攻略。 吃台湾料理点可以无台式手摇饮品-荔枝红茶-满杯百香果好大杯,好足料。 吃台湾料理点会方过点炸物。 好少台湾料理有做 盐酥金针菇和冬菇。 👅炸得适当,不打柴!盐酥粉好出,好野味。 🤟

个人认为一个人嚟食也不尴尬😆

上菜啦!我同老妈子分叫咗
1.沙茶牛肉锅
2.药膳豚肉锅

牛肉和豚肉都系肥瘦均等,唔会太肥或太干。
上菜后等五六分钟左右,等肉类吸取汤汁即可起筷😋

由于老妈子喜欢吃海鲜,我们均叫了 虾和鲍鱼
加海鲜真系唔贵$25/3只虾♦️$28/2只鲍鱼。
重点系海鲜是新鲜的,并非雪藏货,必叫攻略。

吃台湾料理点可以无台式手摇饮品
-荔枝红茶
-满杯百香果
好大杯,好足料。

炸得适当,不打柴!盐酥粉好出,好野味。
🤟

• 盐酥金针菇与冬菇