2019-05-06
朋友在观塘一个新楼盘到买左楼,陪佢过左黎睇层楼起成点,睇完之后肚饿就系观塘揾食,上网一search,系头几位就显示到呢间餐厅,一出lift就被个大大招牌吸引住,等左一阵,12点就可以坐低叫野食啦。靓靓嘅装修,同镜面的互相映衬,增加了空间感排列整齐嘅台台凳凳画好晒d野食,摆系隔离,谂住再睇下有无其他野画,冇谂到忽然间餐厅嘅侍应会自动帮我收取,呢个服务令我甚觉诧异,我之前食嘅放题大多都系要三催四请才能揾到人收单,而我地只系画底跟住摆系台边,好快就会有人过黎收单,呢个咁贴心的服务,真系值得一赞。 收完单隔左一阵,就即刻送来一盘又一盘嘅食物,个刺身拼盘,摆得精致之余,更加巧妙嘅系仲有个液态氮制造的云雾系刺身拼盘环绕,增加刺身嘅矜贵和”鲜”气。入口即化嘅鳗鱼,我地叫左两round。不过入口即化嘅又何止得鳗鱼呢?蒜香牛柳粒亦都唔少得啦!食完晒香口嘅野,当然不能忘记食埋甜品啦。里面应有尽有,我地食埋呢两个甜品,就真系大大满喜啦。地段,装修同食物都系众放题中上乘的,绝对值得推介。
入口即化嘅鳗鱼,我地叫左两round。
我地食埋呢两个甜品,就真系大大满喜啦。
地段,装修同食物都系众放题中上乘的,绝对值得推介。