2018-11-05
食妈好朋友生日约食饭,拣咗大家都钟爱嘅泰菜! 想地点方便大家就拣咗试新餐厅- 椰子树- 地点喺佐敦嘅德兴街! 就喺恒丰酒店后面好方便!!门面好光猛,店内环境都好宽敞感觉唔会局促几舒服,而且服务员态度好亲切殷勤。一开波就先嚟个泰式生虾($88), 虾大只而肉够厚实略嫌带些少雪味但点上秘制泰式酱汁后整体系好味嘅!然后要咗个 柚子沙律($78),味道清新香口因为配上酥炸葱头惹味无比! 仲有 串烧沙嗲 (6串$78) 猪,牛,鸡各2串!串烧烧得啱啱熟唔会过火,点上沙嗲汁好香!系唔错! 明炉乌头($168)~味道酸酸甜甜好开胃!冬荫功海鲜汤($88)~味道带甜唔太觉得辣,用料丰富!招牌海南鸡(半只 $98)~鸡够嫩滑海南鸡汁酸辣适宜!泰式咖喱虎虾 ($138)~咖哩汁香够惹味配上香浓又脆口嘅蒜蓉包简直就一绝!马拉盏椰菜苗 ($78)椰菜苗爽脆,马拉盏香!蒜蓉法包($38)够脆但略嫌蒜蓉味不足芒果黑白糯米饭($58)即叫即蒸,又暖又烟韧,椰汁可以再浓度些少就完美啦!而且饮梳打水系列饮品都会用泰国嘅樽装梳打水上枱俾你架!^_^总括而言系唔错嘅,服务殷勤又细心,食物质素性价比高!值得一试!
明炉乌头($168)~味道酸酸甜甜好开胃!
而且饮梳打水系列饮品都会用泰国嘅樽装梳打水上枱俾你架!