2024-04-02 809 浏览
今日喺九龙湾收工,见到呢间韩式炸鸡店见到个价钱都唔贵决定买返屋企试吓,见佢鸡有分两款,分别系炸鸡腿肉和有骨炸鸡,而味道就有九款。我今次就拣咗炸鸡腿肉闪亮芝士口味六件。炸鸡我同屋企人都觉得几有惊喜,外卖返到屋企都唔会淋晒,外脆内嫩,仲系好Juicy,而且个芝士口味我都觉不错,你会食到芝士𠮶个味,但系佢又唔会好重口味,味道上啱啱好!另外套餐仲有薯条佢系粗薯条,同炸鸡一样都系新鲜炸起,而饮品方面我加钱转左粒粒蜜桃汁,个桃味几好,唔会死甜,而且真系有啲蜜桃果粒,食落几有口感。韩式泡菜炒饭除咗泡菜之外,仲会有紫菜,同埋肠仔粒,我唔系食得好辣嘅人 ,但系呢个泡菜饭唔会好辣,但系佢就炒得好香。鱼榚串去亲韩国必吃的街头小食,呢个鱼榚串大大条,味道唔系好浓味,但都不错。总括呢一间外卖韩式店,价钱唔贵,食物质素唔错,我下次都会再买试吓其他唔同嘅食物👍🏻

韩式泡菜炒饭

鱼榚串