2023-03-03 486 浏览
呢日出开荃湾,行到去悦来揾食,无意中发现有间中东以色列菜,入面又装修得几靓,于是就去试下。环境:有花花墙,天花挂上白鸽灯,蓝色的座椅同梳化,好靓好舒服。坐低之后见到餐纸上印有圣经金句,再望到墙身部电视播放紧诗歌,咁就知道应该系基督徒开嘅餐厅嚟。食物:奶酪菠菜沙克舒卡鸡肉配中东米饭:满满的菠菜蓉,捞埋饭一齐食都几好食,鸡肉亦算入味。餐汤同平时饮开的罗宋汤唔同,入面有D菜又有D豆,口感丰富又唔会太浓,我觉得比平时嘅罗宋汤好饮慢煮煎鸡胸配中东米饭:鸡胸煮得太鞋了,既然讲得系慢煮理应系嫩滑的,但呢样实在唔OK酸甜蕃茄沙舒卡配彼德包:有水波蛋、蕃茄、肉酱,上面再舖一层芝士,口感香浓丰富,酿入包里面食,好juicy甜品:流奶与蜜:上面舖满开心果碎,好香口,中间有玫瑰花酱,再下面系好滑嘅奶冻,捞埋个玫瑰花酱一齐食,有奶的香滑又有玫瑰花酱的香甜但又唔会死甜,加埋开心果碎,又脆又滑,口感丰富,好好食!饮品:草莓爆柠茶 ~ 好香好清新,入面仲有粒粒果肉,好好饮整体食物质素,除咗鸡胸之外其他都唔错,埋单$280左右食咁多野,真心抵食!

食物:

饮品:草莓爆柠茶 ~ 好香好清新,入面仲有粒粒果肉,好好饮

2023-02-26