2018-11-11
前一日夜晚10点几先嚟到,前面都有成10几人排队,一问之下话要等成一个钟,跟住一个钟后返到去佢就话已经卖晒到第二日咁啱又要出铜锣湾买嘢,就谂住去食个下午茶,反而星期六下午茶时间唔系咁多人排,门口只系得一台客等紧 大约等左20分钟左右就可以入去。不过原来入到去叫咗嘢食之后都要再等25分钟嘅制作时间先至食到今次叫左2款pancake一个原味梳乎厘型pancake另一个系玉桂苹果疏乎厘班cake配云呢拿雪糕先黎左个原味梳乎厘pancake先 咁样就可以试左佢个pancake个原味道先梳乎厘pancake系一种好有空气咁嘅pancake黎嘅,呢个pancake虽然不算十分之厚身,但食落都会食到有空气感嘅,而且佢个蛋白香味都够,食落又唔会太甜加埋d cream食pancake会更加好食,不过我觉得如果食落去会食到有牛油香味嘅话呢,个pancake会更好食。而肉桂苹果都整得唔错,有肉桂嘅香味亦唔盖果苹果原先嘅味道。我觉得玉桂苹果家加cream同pancake食落个感觉又唔同晒 即系丰富左好多又好夹!
今次叫左2款pancake