2016-05-24 1402 浏览
一向食素既我, 时不时都会揾D素食店去食. 时不时都会觉得素食店都贵, 但上星期我系观塘揾左一间又平又好食既素食店- 一心素食环境系都叫几好. 唔系好多人, 素食店不嬲都唔会话好多. 我地去到叫左个2人餐, 其实个度都有好多晚餐叫, 样样都好好味甘 所以就叫左2人餐. 头盘系中华沙律. 同普通个D一样, 冇咩特别... 比较唔到 .第二样系抄饭, 呢一个系2人份量 我觉得比较小, 但因为我系唔食饭既所以我大佬自己一个食甘咪够啰. 我都有问佢味道 佢就话都OK. 呢个素翅, 真系唔好食好淡不过可能我钟意浓味. 其实个餐有3样野CHOOSE, 呢个唔好味可能其他OK呢..我下次会试下其他. 第4样系小食, 我叫左水饺. 其实佢有好多款小食, 不过我系因为好耐冇食水饺所以叫. 味道就...冇话咩特别好食同唔好食, 俾唔到惊喜我, 不过佢个汤底用左牛蒡所以好饮, 我全部饮晒. 第5样, 系竹生抄杂菜, 味道尚可. 第6样, 系侯头古茄子煲..呢个系不得了, 好味到停唔到口, 佢整到好似有肉味甘. 素食材料都可以整得甘好味, 真系好值得赞. 一定要试.. 依家讲起又好想食..睇到甘多野食.

环境系都叫几好.
唔系好多人, 素食店不嬲都唔会话好多.

头盘系中华沙律.
中华沙律
同普通个D一样, 冇咩特别... 比较唔到
素 抄饭
素翅汤
素水饺
第4样系小食, 我叫左水饺.
泰辣竹生抄杂菜
第5样, 系竹生抄杂菜, 味道尚可.
侯头古茄子煲

睇到甘多野食...都应该知, 好饱啦. 其实真系好饱...佢仲有甜品送.
甜品
我叫左个红豆沙, 系水左D 但系好味道. 我其实见到甘水都唔想食, 但最后食左都几好味.

整体$ 289 连埋加1. 我觉得超值.. 味道唔会好差姐, 甘一份钱一份货.
甜品.
2016-05-21