2020-06-10
呢间小店我一直都食开,性价比高,今晚比阿厨师哥哥叫左我去试新野,即管睇下你有咩新搞作😏今晚主菜系炸猪手,伴鳗鱼炒饭,同埋甜品先上左碟炒饭,我就一般好鳗鱼,但都忍唔住食左几啖,因为炒得够香,同埋劲多木鱼,郁下郁下,加左D三色椒,成件事健康左😂 如果你唔食椒,可以提早同厨师讲架,呢间小店最好既地方,就系基本上佢会满足客人既要求,做到既佢地都会做,例如,你以为佢系西餐厅,点知你又估唔到,其实佢可以煮中菜,我见过其他客咁食,我真系见过😂 厨师话只要预早话佢知,佢会准备食材~ 返番正题,只炸猪手终于上枱,完全可以媲美Kxxg Luxxig o个只,呢个份量,两个人都食啱啱好~ 每次去Kxxg Luxxig都要叫多D人先可以食只猪手,如果唔系就会食唔哂。个皮炸到好鬼脆,D肉好稔同入哂味,劲正! 话就话两个人份量,但我完全可以一个人食哂佢🤭 系见同朋友黎,先留返D比佢咋😏 厨师话佢本身想配D小食,例如炸薯角洋葱圈,我话正呀,可以配啤酒添呀~佢个酸菜都唔错,不过好似争少少野,我同左厨师建议,睇下佢下次煮成点先~ 比个籍口叫佢请我食多一次🤣 不过你叫我比百几蚊食呢只猪手我都OK呀,真心值呀~ 个薯蓉本
今晚主菜系炸猪手,伴鳗鱼炒饭,同埋甜品
佢个酸菜都唔错,不过好似争少少野,我同左厨师建议,睇下佢下次煮成点先~ 比个籍口叫佢请我食多一次🤣 不过你叫我比百几蚊食呢只猪手我都OK呀,真心值呀~ 个薯蓉本身好食,不过有猪手酸菜当前,薯蓉沦为配角啦~
最后佢仲送左个甜品比我,个Waffle配雪糕好似好简单,但呢个配搭无得输,食完炸野可以解一解,卖相一流,你唔好expect佢做到日本咁靓咁fancy,你食既系呢间餐厅既人情味,当然仲有味道啦😂 最后我一定会饮佢杯即磨斋啡,成件事完满哂😊
佢自开业一年几,自问都帮衬唔少,只要o系附近做野,我都会黎食,个水准都keep到,佢会定时定候换下餐牌,所以都keep住有新鲜感,小本经营,我觉得大家去开柴湾,可以帮衬下小店,而唔系新翠商场入面D连锁食店
顺带一提,我见过有食客要求想食素,厨师都无say no,煮左素意粉/饭比佢,有时D餐厅厨师睬佢都傻,所以呢点都值得一赞👍🏻 我建议直头整返款素菜比人拣,咁就perfect池啦👏🏻