2017-09-16 867 浏览
是日喺湾仔公司附近食西餐,呢间西餐其实已经开咗都就快一年,仲记得我上年12月时已帮衬到而家。因为餐厅个入口都比较隐蔽,要落一条楼梯先落到餐厅。好中意呢种低调既风格,落到去一间地下室餐厅咁。 个餐厅装修都靓,再加埋佢餐厅播既音乐,lunch 系度食饭同朋友倾计真系松一松。介绍返佢性价比高既lunch ...我同个女仔朋友两个人都较大食,order左三个餐,沙律同餐汤,沙律好味,新鲜既菜配答豆腐,不过间唔中都转款。但餐汤多数系松露味既杂菌汤,超好饮,一杯仔唔够喉。A个款香蒜大蚬辣扁意粉真系好好味,其实每次餐牌有我都必叫。蚬新鲜,之后味道少少辣,好开胃惹味。C既虎虾龙虾汁扁意粉,个龙虾汁又一流,而虎虾够爽身,极力推介。之前lunch 餐牌有牛嘅,今次我见得羊同猪,我地唔食羊,就试D 加拿大猪扒,肉质都几实正,炭烧出黎有锁住个肉汁,唔会鞋口,配埋佢地自制只酱,唔知咩酱😆唔系芥茉酱,有少少酸酸地,但都几大 猪扒。咁饮品我朋友就叫左杯冻朱古力,我就叫左杯mocha ,原本餐牌都无,不过餐厅好好话可以整比我,味道仲唔错,之后我又落多一杯,三个餐有三杯✌🏻 百几蚊可以食到间咁优质既西餐,系抵,性价比高
沙律汤

百几蚊可以食到间咁优质既西餐,系抵,性价比高👍🏻环境服务味道我都比佢5个星⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

P.s. 其实一直都有谂过写呢间食评,但我好中意佢lunch time 唔多人,好怕一写食评会多人,想独享咁舒服宁静既环境😂😂😂但最后都决定开心share ,我谂我一篇食评唔会引起大排长龙既❤️但系优质食店系要支持👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2017-09-15
午餐