今次就去到观塘工厦嘅一间西餐厅食好西😋😋餐厅入边嘅环境非常之大,枱与枱之间都保持住一定嘅距离,成个用餐感觉都好舒服😌好啱同朋友嚟食嘢倾吓偈!餐厅又提供二人餐及四人餐,亦都有多款菜式俾大家选择,而今次我哋就点咗个二人餐可以拣一个Main Course 🥩同一个Pasta 🍝仲包埋沙律、餐汤、面包、甜品同饮品🍸成个二人餐入面,沙律分别叫咗凯撒沙律🥗同杂豆沙律(厨师沙律)🥗,而餐汤分别系杂菜汤(是日餐汤)同埋加$28就有嘅野菌忌廉汤,Main course 就系炭烧纽西兰西冷牛扒,而Pasta就系明太子蟹肉烩意粉,甜品就分别选择咗提拉米稣同意大利雪糕泡芙😋饮品就系简简单单嘅柠檬茶😚 成个餐超丰富😋依家九月加$8仲可以有日式清酒煮蚬😋🤤🌟凯撒沙律同杂豆沙律🥗凯撒沙律就有脆脆的烟肉面包糠同少量的沙律酱;杂豆沙律主要有粟米、腰豆、鹰嘴豆配上沙律酱混合一齐🥗🌟 杂菜汤同野菌忌廉汤🥣杂菜汤非常之浓郁,主要以蕃茄底,再加入蔬菜粒;野菌忌廉汤就非常之Creamy,同埋有超浓郁嘅蘑菇香味🍄‍🟫🌟炭烧纽西兰西冷牛扒🥩五成熟嘅西冷牛扒,经炭火烤制,外焦内嫩,散发劲香嘅烟熏香味,配菜都唔差㗎,有黑松露薯蓉😋🌟明太

成个餐超丰富😋依家九月加$8仲可以有日式清酒煮蚬😋🤤

🌟凯撒沙律同杂豆沙律🥗

🌟 杂菜汤同野菌忌廉汤🥣

🌟炭烧纽西兰西冷牛扒🥩

🌟明太子蟹肉烩意粉🍝
你会见到意粉上有一大羹明太子酱😋再同意粉一齐搅拌,每一啖意粉都会有蟹肉同明太子🤤为意粉增添咗鲜味,重点系超大份量🍝

🌟提拉米稣同意大利雪糕泡芙🍨
细细一杯提拉米稣,食落去唔会太甜仲好Creamy🤤🍽️ 意大利雪糕泡芙,外层系香软嘅泡芙,而入面就系香浓嘅朱古力雪糕🤤劲满足!