2020-11-09
自疫情后好耐无外出,眼见疫情缓和同埋母亲大人又煮到无嘢好煮,于是决定去试下呢间网上好评的西餐厅,其实佢主打系酒吧,有得睇波,但佢的餐点好花心机煮,唔会因为主打饮酒而忽略餐点,不论系主菜定配酒小食都好好味!因为我同妈咪系中午去,所以叫咗2份branch 加一个小食,佢的branch 真心又抵又好食,晚市同一餐点要过百元左右,但branch 唔洗理一百仲连埋饮品,真心推荐。我地叫咗一份黑松露杂菌意粉,车打芝士烟肉牛肉汉堡同埋鸡翼三重奏。平时出面含黑松露食物好多时得好少黑松露酱,但呢间d 黑松露酱多到唔只闻到,睇到,仲每啖都食到,真系感官大满足,而且佢的扁意粉,软硬适中,有口感,味道唔又会过咸之前去the one 的某间专卖汉堡的店食,同noc noc 正价汉堡差唔多的价钱,但完全不同的感觉,果然无对比无伤害,noc noc 的包比果间好食超级多!!! 肉同包底系汉堡的零魂,noc noc 的肉多汁juice, 而且作一间bar 餐厅,佢竟然用烤过麦包的做底,而唔系普通白面包,另外跟餐的炸薯,除咗系我的最爱粗薯之余,仲有甜蕃薯条,单系包底同薯条的心丝,已经可感受到餐厅对餐点的用心,唯一美中不
之前去the one 的某间专卖汉堡的店食,同noc noc 正价汉堡差唔多的价钱,但完全不同的感觉,果然无对比无伤害,noc noc 的包比果间好食超级多!!! 肉同包底系汉堡的零魂,noc noc 的肉多汁juice, 而且作一间bar 餐厅,佢竟然用烤过麦包的做底,而唔系普通白面包,另外跟餐的炸薯,除咗系我的最爱粗薯之余,仲有甜蕃薯条,单系包底同薯条的心丝,已经可感受到餐厅对餐点的用心,唯一美中不足的系烟肉有点咸,但唔妨碍我会再叫一次的心
佢的鸡翼亦好用心,三种唔同的味道,有甜有辣任君选择,鸡翼外皮松脆,内裹多汁,唔会过干,而且好入味
可能因为佢系bar, 佢的冰茶调得好好饮,唔会过甜,又带点果味
环境同坐位都做得好舒适,真心推呢间如果想食平d 就lunch 去,佢的branch set 已有好多又平又好味的餐点选