今次嚟到元朗一直想揾一间法国菜食,上网做吓搜集,估唔到响元朗揾到一间质素咁高嘅餐厅,一间元朗嘅法国小屋,个名都好吸引我,里面嘅装修好简单,好放松,好简洁舒服,坐低之后睇多个餐单,原来有好多日常西餐意粉类,甜品类嘅食物选择,呢个感觉实在太好啦,呢度食物卖相好正,睇到个样都好吸引,食欲返晒嚟,而且我呢度系最推介佢哋嘅甜品类,我朋友食过都推介话超级好食,呢度最出名嘅就系窝夫,好睇得出厨师嘅功力,整到超级好食,卖相吸引,真系好开心,而且佢哋嘅甜品都有好多种类,有牛油味,有石板街窝夫,仲有配搭雪糕,真系一流呀,而且窝夫嘅口感好轻盈,咬落𠮶边皮脆口。内里松软,仲要配搭鲜奶油,忌廉,果酱,仲要有雪糕朱古力曲奇味,再配搭埋糖霜,仲有蓝莓果酱,感觉配搭好清新好丰富,卖相真系好吸引,我估唔到一间元朗人世Cafe,竟然有咁高质素的窝夫甜品,仲可以同朋友分享,真系一流呀,而且佢哋嘅明太子蟹肉意粉都好Creamy,食落去意粉好爽而且份量十足,一定要来呀
而且份量十足,一定要来呀