2019-06-27
最近兴起食石烧牛肉 呢间新开上楼店响尖沙咀闹市 地点好就脚 今日早收工就过来试下 呢间系tick menu 落单形式 有4种牛肉拣 牛柳 牛小排 西冷 同牛肩胛 我同朋友分别拣左300g牛柳同200g牛小排 加30蚊转餐 有饭 沙律任食 汤 同汽水 都几抵食 我地另外加多28蚊仲可以升级饮asahi 生啤 😋😋沙律🥗菜新鲜爽甜 落和风汁好清新等紧牛既时候出去装定酱汁 超多款式 好多出面食烧肉既专门店都无既汁 例如pommery mustard, HP 酱 辣味噌 等等 牛柳上台时系一成熟 食客自己决定烧几耐几成熟 牛柳肉味好浓郁好香口 点酸汁唔错 几惹味 但其实只落少少盐已经好够味了 中等size 的300g份量已超多!啖啖肉好满足呢 呢份系朋友既牛小排 都好正 比牛柳相对更腍身 呢间店几阔落 坐得几舒服 同坊间一般食石烧牛既「快餐」感觉好唔同!而且无限时 唔会食得赶 可以慢慢叹 牛肉质素高 呢个价钱来讲觉得超值 下次要来试埋其他部位先!
沙律🥗菜新鲜爽甜 落和风汁好清新
呢份系朋友既牛小排 都好正 比牛柳相对更腍身