2021-08-08 510 浏览
终于都食到传说中嘅面包布甸。下午2:00出炉,而家会派筹,所以早少少度拎左张飞之后去周围行吓返嚟都得。2:00𠮶转有400个,每人限买四个。因为住喺新界区,返到屋企第一下嘅直觉就系要焗返热佢黎食。焗完之后个皮超级脆,好似奶油脆猪咁脆,个布甸就变咗流心,食嘅时候就要好小心。味道上好香嘅云呢拿味同埋蛋味,加埋脆卜卜嘅面包,真系好满足。不过朋友话应该系冻食嘅。所以又留低一个摊冻咗嚟食,摊冻咗之后个面包就变返𣺉,个蛋浆凝固番,布甸依然系咁滑,不过个面包就失色好多。所以我自己钟意焗热嚟食多啲!网上面有人建议冻个面包入雪柜一阵,跟住先开大火喺焗炉焗5分钟,咁就可以做到凝固嘅布甸同埋外脆嘅面包啦🤣🤣🤣
法式面包布甸

法式面包布甸