2018-07-28
难得一家人一齐食饭,我哋就拣选咗大埔墟比较有名嘅平民欧陆式西餐厅。随即我哋就叫左以下嘅食物 : 凯撒沙律🥗作为前菜,蔬菜新鲜美味,而且爽口,配以粟米粒同埋番茄仔,酸酸甜甜嘅味道好开胃。小食方面,当然拣选左我最钟意食嘅鸡翼,而且鸡翼味道有两款口味选择。当中嘅蒜香蜜糖鸡翼炸得非常香脆可口,蜜糖铺满鸡翼表面,咬落去肉质鲜嫩,非常滋味。茄子好大条,而且烧得好香,蒜蓉粒铺满茄子肉上面,食落去有少少辣嘅味道,非常入味。烧汁鸡骨肠,平时好少系餐厅食到,估唔到佢整得几好食,鸡骨肠外皮烧得香脆之余,入面嘅鸡骨份量都比较多,所以食落去好有口感。五目野菜泉蛋炒乌冬炒得好有镬气,乌冬上面有烧汁,仲有椰菜、萝卜丝、紫菜同埋西兰花等等配菜,非常丰富,而且乌冬好入味。除此之外,咖喱羊扒焗面包嘅咖喱味道非常香,面包外脆内软,食落去口感软绵绵,羊扒一啲都唔骚,而且质感好林。除此之外,仲叫咗韩式鸡翼、蒜香烧茄子同埋小丸子等食物 ,非常丰富。最后四个人埋单都只系$1300左右,每人平均消费只系$300左右,就可以饮到特色嘅饮品之外,小食、主菜多款式,非常满足。
随即我哋就叫左以下嘅食物 :