2022-10-13
成日听到介绍👂如果想食正宗越南菜🇻🇳 就要试下河内越式料理🤣 难得今日约左大围嘅朋友 一于拉埋佢陪我食下☺️🍀 越式猪颈肉烧得几靓 表面够深色又冇烧㶶🤩 味度够浓 口感嚼劲😛 点埋酸辣酱更加开胃 作为开胃小食一流👍🏽🍀越式炸虾饼表面炸得金黄 香脆可口😋 虾肉口感厚实得黎弹牙有咬口 好好食🥰 点埋酸辣酱更加好食🤤🍀软壳蟹捞檬檬粉汁酸酸甜甜 又系令人好开胃🤣 将花生🥜 青瓜丝🥒 萝卜丝🥕 蒜干片🧄 搞拌一齐再食 吾同口感嘅食材一齐咬 多重层次口感更佳🤩 软壳蟹🦀有手掌心嘅大小✋ 咬落脆口 味道浓郁好好食🤩🍀极品牛三宝汤河粉汤底清清地 但吾会淡🤫 牛三宝🐮 最好食嘅系牛展 牛味超浓 口感有嚼劲❤️ 牛丸嘅牛肉味都好浓 又弹牙☺️ 生牛肉牛味相比之下 牛味冇咁突出 但都好食😋🍀椰汁红豆冰椰汁味劲重🥥 好钟意浓味野嘅我表示好好饮🤣 加埋够粉嘅红豆系底🫘 有得饮又有得咬 好满足🥰🍀 越式青柠冰吾会太酸 够晒清新 如果系热辣辣嘅时候饮 一定会好爽😛
🍀 越式猪颈肉
🍀越式炸虾饼