2023-10-09
💭「Menu 样样都好吸引又唔贵,叫边样好呢?」...💭「食边碟先好呢?」... 💭「吓,甜品都有六款蛋糕拣?」到访当日我个样就好似个雕像咁,成晚有以上嘅疑问😆同朋友叫左三款主菜 (经过「一场」会议后😂):明太子意粉配珍珠带子、名古屋鳗鱼大阪烧意大利饭及日式照烧汁烩去骨德国咸猪手🥣 肥美嘅鳗鱼用大阪烧嘅方法烹调、蛋包饭变成 Creamy 嘅意大利饭,既特别又好味;猪手无骨之余亦相当腍,底部仲有蘑菇饭,吸收左猪手嘅酱汁而好入味👍🏻三款之中我最欣赏明太子意粉❤️ 明太子忌廉汁稀稠适中,味道浓郁而且相当挂汁同足料,好滋味😋主菜可以加 $48 转套餐,包括樱花虾龙虾汤、餐饮同六选一嘅甜品蛋糕,十月仲有加 $1 有两只慢煮烧汁鲍鱼嘅优惠,十分丰富😆 鲍鱼烟韧新鲜,值得一试☺️最后我地拣左奶茶海绵蛋糕、柚子芝士蛋糕同伯爵茶芝士蛋糕做甜品,奶茶海绵蛋糕做得好松软,而我们都最钟意柚子芝士蛋糕❣️蛋糕做得好绵密、芝士味浓郁,但柚子嘅酸甜又能解腻,好出色👍🏻如果你嘅选择困难症好严重,咁就加 $28 食蛋糕放题啦,邪恶吧?🤭每人大约 $200 就可以了喺铜锣湾同朋友轻松吃喝倾计过一晚,好开心🥰
💭「食边碟先好呢?」...
💭「吓,甜品都有六款蛋糕拣?」
到访当日我个样就好似个雕像咁,成晚有以上嘅疑问😆