餐厅: Fleur (南豐紗廠)
资讯:

2020-09-15 348 浏览
南丰纱厂嘅coffee shop真系好多都好靓🥰呢间都bookmark咗好耐✨原本系比呢到嘅cake同pancake吸引咗 但系𠮶日朋友帮我庆生🤫买咗蛋糕 所以就唔食呢到嘅甜品🎂竟然因为咁比我地揾到啲性价比高嘅野食😎.Meat Lover🥩 $118呢到嘅tea set真系好抵食 一样嘅价钱但系包两杯野饮😍份三文治厚到唔系讲笑 真系阔过我拳头👊🏻佢话系用咗鹿儿岛嘅猪扒🐷个皮真系炸到好脆好干身 食落唔会太油腻🤤不过佢系偏硬脆同埋都几厚 食嘅时候都几容易整损个嘴🤭个肉质好嫩滑仲好juicy 成旧食真系外脆内嫩 我朋友劲钟意🤣竹炭面包都烘到个面同埋边边好脆 包包就好软熟 好似厚多士🥰加埋块劲邪恶嘅吉列猪 哗好幸福💓惊会好漏 唔怕 因为中间仲夹住自家制腌红椰菜同青苹果椰菜沙律🍏成个味道同口感层次都丰富咗🤩个是拉差沙律酱几特别 有啲似辣辣地嘅蛋黄酱🥗三文治份量都几大 两个人share就啱啱好👭🏻.Superfruit🍹 $44一上枱靓到吓亲🤩粒波波冰入面仲有朵花花🌸佢系酸莓加苹果味 饮落酸酸地 好开胃几特别🥰其实𠮶几款cold chill tea都系咁靓 想打卡可以叫🥳.Velvet Latte
Meat Lover🥩 $118
Meat  Lover

Superfruit🍹 $44
Superfruit

Velvet Latte💗 $42
见到隔离枱饮紧 粉红色好靓 跟住就嗌咗🤭但系佢就系普通嘅奶味🍼隔离再加一块燕麦饼🌾
Velvet  Latte

店员已经提左我哋个tea set好大份 但系见到隔离枱嗌咗 觉得好靓🤣跟住就嗌埋🤫
Yogurt Lover🍼 $88
个乳酪真系摆到好似画咁靓😍佢系用咗螺旋藻嚟整咗个蓝色底做海🌊不过系香蕉味嘅乳酪🍌另一半洒咗燕麦同牛奶饼碎仲有啲蜜糖星星做沙🌟海同沙用咗椰丝嚟分开 画到好似沙滩咁🏖️面头加咗好多新鲜水果 好丰富😚乳酪香蕉味好浓💛但系份量都几多 食食下会有啲漏🥺建议yogurt可以用啲fresh啲嘅水果味 或者加多啲topping都唔错😎呢个乳酪碗打卡一流✨靓系靓 整得好有心思 不过味道就有啲普通🙈
Yogurt  Lover

Meat  Lover