2024-11-22
屋企附近有间隐世cafe,食物水准高,性价比高,我哋一家都成日帮衬。窝夫系我哋必点嘅item,因为有蛋香之余,仲整得外脆内软。今次家姐就点咗 蛋沙律窝夫配杂菜沙律,两球大大嘅蛋沙律同个窝夫都好夹,配埋蕃茄同杂菜沙律,好味又健康!而细妹仍然系口水鸡忠粉,所以今次encore 香煎口水鸡扒汉堡,另加$20 转薯条,小朋友至爱。口水鸡系辣嘅,虽然细妹系接受到,但唔食得辣嘅朋友仔要注意啦😆 成份汉堡比较大,真系唔可以手揸住食,超足料呢!上次食完慢煮牛意粉,今次就转吓食 龙虾浓汤意粉配虎虾。意粉一样保持水准,软硬度适中。个龙虾汤味超香浓,再配几只弹牙虎虾,好滋味😋见到 日式炸猪排三文治 都好吸引,猪排炸得香脆,但入面都keep到肉质松软。再用竹炭面包夹埋蕃茄,解油腻又特别㖞!大食嘅我哋仲叫咗个小食 手打鸡肉虾饼 😉 之前都想食,因为系Black Coffee自家制出品,将鸡肉配弹牙虾肉,好特别!两个妹妹最后指定动作,一定要食朱古力控都like嘅 三重朱古力窝夫 做甜品!有朱古力粉、朱古力碎、朱古力雪糕🍦去夹住窝夫🧇一齐食,真系食到lam lam 脷!