2022-01-03 1920 浏览
有个星期3去咗跑马地马场同朋友庆祝生日~系一间新开嘅日式餐厅,一边睇夜马赛事🐎,一边晚餐😋🍽~.餐厅装修好靓🤩有好多沙发位😌又有靠窗嘅,可以睇到冲线位置🐎,好刺激!.晚餐以set Dinner为主,包括头盘, 餐汤, 主菜, 甜品&餐饮。.🍣头盘我简左加州卷~有我最钟意嘅牛油果🥑因为肚饿所以特别好味😅朋友点嘅荞麦面沙律分量几多,开胃菜😋.🥘主食️ - 铁板煎鸟胸肉铁板煎住上菜时已超香🤤个汁好浓,偏咸,似照烧汁。反而个鸡胸肉质好滑~好味嘅!薯条系幼身的,略嫌唔够脆身,偏淋。.🥘主食️ - 牛肉咖哩炖饭中间温泉蛋🥚同咖哩捞埋一齐,”杰”左少少,有少少配菜🥔🥕味道不过不失啦~食完朋友话好济😂.🥞甜品 - 梳乎厘班戟果日等候时间较耐,因为系即整嘅。唔算厚同松软,比较一般😅中间系Yogurt,都唔会太甜太漏~.🍍甜品 - 旬の菓物薄切由好多冰凉水果组成🍓🥝相对较Light,不错的。.

加州卷, 荞麦面沙律

🍣头盘
铁板煎鸟胸肉

🥘主食️ - 铁板煎鸟胸肉
薯条系幼身的,略嫌唔够脆身,偏淋。
牛肉咖哩炖饭

🥘主食️ - 牛肉咖哩炖饭
梳乎厘班戟, 旬の菓物薄切

🥞甜品 - 梳乎厘班戟
果日等候时间较耐,因为系即整嘅。
🍍甜品 - 旬の菓物薄切
由好多冰凉水果组成🍓🥝相对较Light,不错的。
奶茶
题外话/补充资料: “Keiba”其实系日文「竞马」,餐厅比想像中更出色,除左环境舒服,食物都好有水准😋😋职员又nice,会细心讲解赛马资讯,啱晒新手去学下嘢!即场开马会户口或参与至少一场赛事仲有coupon送🥰
2021-11-24
庆祝纪念