2021-10-25
对上一次经过想食,但系职员同我地讲full咗(╥_╥)今次早咗少少到,好好彩有位(≧▽≦)餐厅外面睇落唔太吸引,经过个阵我都唔为意原来系间餐厅但系一入到去好有feel,昏暗嘅灯光再加啲灯饰,成个感觉好relax~餐厅环境整洁,坐得舒服我地叫咗一串鸡翼、一串肥牛金针姑、芝士玉子烧、薯蓉、海鲜锅定食同埋一杯菠萝冰鸡翼同肥牛都烧得啱啱好,唔会过咸,金针菇亦都好juicy芝士玉子烧心思100分,系上面印有「香港」d(・∀・○)趁暖食仲有拉丝嘅效果(๑✧∀✧๑)薯蓉系焗过,所以表面带点焦香,又有啲芝士同埋奶香味口感creamy得嚟,你都会食到一粒粒薯仔,真材实料~海鲜锅材料都好丰富,有青口、虾、豆腐、蟹柳、菜同冬菇啲虾大大只,好有肉(。・ρ・)但原来系辣架!!!因为我唔系好食得辣呢个对我嚟讲都算辣,食到流晒鼻水不过天气冻个阵食,个人即刻暖晒(> ་། <)本身想叫奶昔,但已经卖晒,就试下同样有推荐嘅菠萝冰个人就麻麻地,菠萝冰都系食好啲XD食串烧又或者居酒屋嚟性价比都算高,以为埋单要三百,结果都系二百几就搞掂食物质素中等,个人最钟意薯蓉同海鲜锅,下次想试佢个「一旧饭」有少少地方可以改善:1) 系落
餐厅外面睇落唔太吸引,经过个阵我都唔为意原来系间餐厅
餐厅环境整洁,坐得舒服
鸡翼同肥牛都烧得啱啱好,唔会过咸,金针菇亦都好juicy
芝士玉子烧心思100分,系上面印有「香港」d(・∀・○)
趁暖食仲有拉丝嘅效果(๑✧∀✧๑)
薯蓉系焗过,所以表面带点焦香,又有啲芝士同埋奶香味
口感creamy得嚟,你都会食到一粒粒薯仔,真材实料~
海鲜锅材料都好丰富,有青口、虾、豆腐、蟹柳、菜同冬菇
啲虾大大只,好有肉(。・ρ・)
但原来系辣架!!!因为我唔系好食得辣
呢个对我嚟讲都算辣,食到流晒鼻水
不过天气冻个阵食,个人即刻暖晒(> ་། <)
本身想叫奶昔,但已经卖晒,就试下同样有推荐嘅菠萝冰
个人就麻麻地,菠萝冰都系食好啲XD
有少少地方可以改善:
1) 系落单纸上面加返定食嘅item,唔洗客人另外手写
2) 系海鲜锅或者其他辣嘅嘢食隔离加返只辣椒仔
大家食嘅时候,请记得耐心等待(◕ᴗ◕✿)