2019-06-29
大镬😖 饮茶瘾又发作……明明前几日先饮完茶,点知今日咁快又心瘾起,所以又走左去唐包点买啲一盅两件止止痕~ 唐包点同唐记卖既嘢其实差唔多,但包装可爱好多,如果话唐记走传统风,唐包点就潮流风啦😂-☆ 秘制猪软骨饭 HKD$29猪软骨同饭分开装,好贴心👏 份量唔少我都食唔哂,猪软骨超级软腍,软骨劲易咬开😍 酱汁唔咸仲好多,攞嚟送饭一流👍👍-☆ 凤爪排骨饭 + 烧卖 HKD$34蒸饭加点心系分店精选优惠套餐,34蚊真系好抵!凤爪够软腍,排骨有我至爱软骨💕 而烧卖有一粒虾仁喺面头,大大粒质感厚实,食落无乜肥猪肉,不错的。-☆ 鸡扎 HKD$18唐包点既鸡扎同酒楼有少少不同,所谓既"绵化"即鱼肚换上猪肚,仲有其他配料如芋头火腿条等,食完好饱。-☆ 叉烧包 HKD$7.5叉烧包质地软绵,搣开见到有好多馅,叉烧为瘦唔肥腻,酱汁系蜜汁甜甜地,所以叉烧包系我平时唐记蒸包既首选🤗-☆ 香滑奶茶 HKD$12的的骰骰用个细细樽仔装住,味道有茶既苦涩味,仍有奶香味,如果可以再浓啲就好啦…
☆ 秘制猪软骨饭 HKD$29
☆ 凤爪排骨饭 + 烧卖 HKD$34