朋友生日,经过见到呢间餐厅$168任食生蚝,试吓有冇咁大只蛤那随街跳,就book定枱食呢间餐厅啦!😋首先呢间餐厅环境一流,有气氛👍🏻庆祝生日同约会就最好不过。一坐低,侍应好有礼貌咁放低左杯水同介绍餐牌,跟住仲上左两款热辣辣嘅面包👍🏻由于我哋要叫$168任食生蚝,所以每人都要喺餐牌想拣一个主菜,我哋就拣咗日本蟹膏扒大虾意大利面,美国西冷配意大利黑醋汁!而拣咗$168任食生蚝就可以用半价order 特色cocktail 😋ginmopolitian 有人话有少少似药水味㖞🤭😋roku fun tonic不过不失啦😋到主角出场啦,当然系介绍一下生蚝啦。今日嘅生蚝就有两款一款系法国。另一款系日本蚝。平时食开法国蚝嘅我,今日就对依款非常失望。除咗觉得好咸之外,乜嘢味道都冇,仲有少少唔太新鲜添!反而日本蚝咸度适中,好新鲜同比较creamy !两个人总共叫咗4round 添!😋跟住食主菜,呢个就系蟹膏大虾扁意粉,个sauce 够鲜味,食完都唔济,大虾爽口弹牙!👍🏻😋另一款主菜就系美国西冷牛扒,我哋就叫五成熟。牛扒煎得刚刚好,扒嘅质素OK,肥瘦适中,加上用左红醋汁开胃醒神!值得一试!😋甜品方面梗系要

首先呢间餐厅环境一流,有气氛👍🏻庆祝生日同约会就最好不过。

😋ginmopolitian
有人话有少少似药水味㖞🤭

😋roku fun tonic
不过不失啦

反而日本蚝咸度适中,好新鲜同比较creamy !
两个人总共叫咗4round 添!

😋甜品方面梗系要试吓佢嘅招牌卷蛋糕啦。今次就拣咗奶茶味道。由于因为朋友生日嘅关系我就叫侍应帮我写字,但系由于我无预订嘅关系所以佢只好放上蜡烛!

😋奶茶味嘅忌廉,味道浓郁又唔甜,配合埋个蛋糕真系一绝。但都蛋糕唔知系唔系放得雪柜太耐,口感太湿,有少少扣左分啦!

😋总括而言,依间餐厅值得再去试!