不嬲都钟意食越南野, 行过荃湾发现有一间之前未食过嘅越南菜餐厅,同朋友就决定入去试试佢😏一入餐厅发现整体格局较为狭窄,但系座位尚算坐得舒服。食物种类方面算多,亦有提供二人餐或者三人餐等套餐比一家大细或者情侣享用。今次我同朋友就选择左呢个牛油鸡翼二人餐,价钱为198, 拣左四只牛油鸡翼,上汤生菜,香茅猪颈肉米纸卷,生牛肉汤河同埋香茅猪扒汤河,够晒我地两个大男人食😌米纸卷都算足料,入面包左腌红白萝卜丝,生菜,香茅叶同猪颈肉,点埋越式酸甜鱼露够晒开胃!上汤生菜比预期入味,亦唔会浸得过稔。牛油鸡翼嘅炸粉厚度适中,够脆口,入面肉汁丰富,牛油味好浓厚,配埋面头嘅炸蒜一齐食有惊喜👍🏻👍🏻主角生牛肉汤河嘅生牛肉分量有四五大片,生熟程度视乎个人喜好浸汤选择,肉质有咬口而不韧,汤底香浓,汤河为幼身河粉,啱我口味👍🏻朋友食嘅香茅猪扒汤河亦都颇为不错,猪扒肉嫩唔柴,亦唔会太油腻。最后饮埋杯清爽嘅青柠梳打,perfect 😋

一入餐厅发现整体格局较为狭窄,但系座位尚算坐得舒服。

上汤生菜比预期入味,亦唔会浸得过稔。

最后饮埋杯清爽嘅青柠梳打,perfect 😋