2019-06-01
前几日听朋友讲旺角有间新开无耐既餐厅,今日即刻同朋友去试,去之前都睇过下食物同餐牌𠮶啲,一睇餐牌忍唔住讲左句,哗!唔系挂咁抵既!之后即刻预约左5点钟,一到门口,已经有侍应招待我地,好快就坐低左,再望一望餐牌,发现有行细字,写住lunch set 2:30后入座全单8折,仲平左!咁就即刻叫野食先。我地2个人叫左2个lunch set同埋1个tea set,分别系L1-纽西兰牛肉眼扒,L12-蜜糖芥末烟肉安格斯牛肉汉堡,T2-蜜汁烤鸡翼牛肉眼扒有得跟饭、意粉或薯菜 ,味道仲相当唔错,相当之有牛味又烧得唔老唔会话无哂啲肉汁,佢既黑椒汁都唔会盖过左牛既味!而个汉堡亦都相当之唔错,佢完全拍不想外边专卖汉堡嘅铺头,煎香完既牛肉啲肉汁冇流失到,啲蔬菜嘅配搭都非常之足够,唔会令到个包好油腻。呢两个lunch set系2:30后依个时段,竟然$50都唔洗,实在太抵啦!可惜在于个蜜糖烧鸡翼,可能佢煮嘅时候太过火有啲鞋,不过价钱都唔系好贵,过得去啦依个。总括而言,如果净系计呢两个lunch set嘅话就真系满分啦,系个烧鸡翼扣左少少分,不过性价比都系非常之高嘅。
我地2个人叫左2个lunch set同埋1个tea set,分别系L1-纽西兰牛肉眼扒,L12-蜜糖芥末烟肉安格斯牛肉汉堡,T2-蜜汁烤鸡翼 牛肉眼扒有得跟饭、意粉或薯菜 ,味道仲相当唔错,相当之有牛味又烧得唔老唔会话无哂啲肉汁,佢既黑椒汁都唔会盖过左牛既味!