2022-08-26
久唔久我就一定要去食下台湾野,我系第二次黎,因为佢地食物质素都唔错,性价比算几高。星期六、星期日、公众假期会有《假日午餐牌Holiday Brunch Menu》,咁我地就要咗2个套餐喇!分别有Taiwanese Braised Pork Rice台湾肉燥饭(HK$58)配小食Taiwanese Squid Balls台湾花支丸(HK$24),另一个就要Tangshan Spareribs Rice Set 招牌排骨配白饭($78)配Fried Shrimps Roll府城手工炸虾卷(HK$24)。以这个价钱来讲,定食份量都比较大;平时一般餐厅的台湾肉燥饭,啲肉会有好多肥肉,但呢个肉燥却不会,我喜欢食呢间嘅花支丸,即使是炸,但唔会有一种好油腻嘅感觉!招牌排骨配白饭个份量都非常之大,而且排骨炸得好松脆,另外炸虾卷都好有惊喜。食台湾料理又点可以冇台式饮品呢!所以有时我分唔到究竟我系想饮台式饮品🧋多啲定系想食个餐多啲!Anyway, 餐饮就叫左招牌炭烧乌龙珍珠奶茶(HK$20)同埋小农珍珠奶茶(HK$17)喇!