2016-08-08
买咗飞夜晚睇寒战,衬早啲揾嘢食先,行过见到呢间渔屋,原来系食放题嘅,朋友见话有松叶蟹想食,都真系少见嘅,不过walkin唔知有冇位,原来有人取消咗booking,咁啱有位俾我哋,lucky。一入座已有蟹剪同蟹醋ready咗,一定要叫蟹喇。刺身都几多选择,除咗啲大路嘢,仲有玻璃虾,赤贝,花螺,带子呢啲罕见嘢,啲蟹唔差嘅,肉唔算多同厚,但限时真系好难食蟹,食得蟹嚟又食唔切其他嘢,所以系试咗一round,花螺就细细粒,一般喇,宁愿食螺肉。大推玻璃虾,正过蟹,肉质爽,鲜甜唔腥,食咗起码廿只,大件夹抵食,赤贝超爽甜,10个正。寿司都正,有火焰寿司,整得出嚟都靓仔唔系hea,烧和牛寿司,牛肉都有少少入口即溶,唔系话常见。料理推介金菇牛肉卷,肥牛唔会死得个肥字,金菇唔痴牙。烧物炸物种类好多,但试唔晒啰,好似芝士焗蚝,铁板九菜,羊架,炒蚬都唔错。 饮品方面都系无限任饮,汽水就skip喇,估唔到有asashi啤酒,啱晒我个酒鬼fd。我,就饮乌龙茶喇。落单后上枱好快手,员工冇西面,值得支持呀喂。喺正商场入面,都算方便,不过我又唔系成日去荃湾。