2024-04-09 121 浏览
今日去旺角潮流特区买嘢,买完嘢梗系顺便再去旺角食埋嘢同朋友倾吓偈先返屋企啦行到呢间位于肥姐小食店附近嘅上海小笼皇店,好多食物选择,啲午市套餐价钱亦都唔贵,餐厅装修唔错☺️☺️我同朋友个带咗一客午市套餐,分别系上海排骨炒粗面和银芽炒鳝糊,午市套餐仲包埋嘢饮,一般热饮品同埋汽水都系免费嘅但系我哋个当日好热好口渴,就加咗$10要好X大杯冻柠茶,当然除咗冻柠茶之外,仲有冻奶茶同冻咖啡选择啦😍😍上海排骨炒粗面- 正! 系用猪排做排骨!食得更方便!银芽炒鳝糊- 好多鳝同芽茶! 正!香脆炸云吞- 有四大粒!上海云吞同广式云吞唔同!呢款更多肉多菜更健康😻😻好大杯冻柠茶- 真系好大杯㗎,啱晒而家天气热,柠檬片份量都好足,够味!总括而言,呢间上海菜唔错,性价比都好高,尤其是好钟意佢果鳝糊,而家好少舖头有呢啲手工菜㗎😝😝上海小笼皇 (旺角)旺角花园街3-5号鸿威大厦地下9号舖

上海排骨炒粗面
- 正! 系用猪排做排骨!食得更方便!

银芽炒鳝糊
- 好多鳝同芽茶! 正!

香脆炸云吞

好大杯冻柠茶
- 真系好大杯㗎,啱晒而家天气热,柠檬片份量都好足,够味!

上海小笼皇 (旺角)
旺角花园街3-5号鸿威大厦地下9号舖
2024-04-07