2018-06-08
来到天后就试试一个掋食的二人餐,有八道菜之余又包餐饮,在闹市里确实难道。星期六好爆,好热闹呀。餐饮我们选了菠萝汁和白酒。菠萝汁推介,白酒就麻麻了。蕃茄汤餐汤味道好稀好淡。芒果牛油果沙律呢个够 Fresh 够多芒果,可惜牛油果打成酱,如果加埋 diced 嘅牛油果,就更有口感。特式炸拼盘有鸡软骨碎、单骨鸡翼同天妇罗虾。炸得唔错,又唔觉粉浆太厚太实。金菇牛肉卷呢个点整都好食,二人俾三旧,真系够宽佬呀~芝士烧原只波士顿大龙虾哇呢个简直系打卡首选喇,龙虾肉够鲜甜弹牙,上面仲有层芝士,芝士上面仲放埋粒粒蟹籽,真系极邪恶,但又好好味。盐烧荀壳皇唔觉仲以为自己系泰式餐厅,荀壳皇真系比一般鱼更鲜嫩滑漏,配埋酸辣汁同柠檬好开胃。野菜汤乌冬呢个有啲失望了,我平时食开弹牙嘅稻庭乌冬,但呢个真系太腍,完全无嚼感。甜品烧汤丸呢个好特别,系即叫即烧嘅。所以好热,好易辣亲嘴。口感够烟韧,入面热辣辣嘅黑芝麻酱爆岀嚟咁净。
餐饮我们选了菠萝汁和白酒。菠萝汁推介,白酒就麻麻了。
蕃茄汤
餐汤味道好稀好淡。
芒果牛油果沙律
特式炸拼盘
金菇牛肉卷
呢个点整都好食,二人俾三旧,真系够宽佬呀~
芝士烧原只波士顿大龙虾
盐烧荀壳皇