2018-01-09 88 浏览
之前见过朋友食呢间影啲相好靓 就约咗其他两个朋友一行三人去食🤤🤤🤤一入去灯光昏暗 充满浪漫气氛 布局系酒吧形式 有吧枱吧櫈有矮枱沙发櫈 原来佢哋夜晚系比人饮酒黄昏就做餐厅 全程都播住好入流嘅音乐好chill 🎧呢度侍应嘅态度超级好👨🏼‍🍳 笑容有善亲切 问咩都笑住答 每样野都解释得清楚 之后上嘅𩠌菜同酒都讲解得好好要等朋友 唯有食住花生等佢哋🥜 因为有得无限添加所以我食到停唔到😂 见到啲生蚝只系$15只 好抵! 决定一人叫两只!其实想叫多啲但系之后仲有其他嘢食 所以叫咗六只法国生蚝 平时最怕生蚝唔够冻同切得唔干净 但系呢个放喺冰上面够晒冻❄️食落好鲜好甜好多肉 $15来讲真系好抵 😱头盘叫咗冬日海鲜龙虾锅 冇谂过真系咁大个龙虾头摆咗喺度🦐 龙虾汤非常浓郁好重龙虾味仲用佢来做汤底可以配其他食物 有安格斯牛肉 虾 青口 蟹肉 菜 面包等等 海鲜够新鲜 牛肉够薄够肥 全部都好好味啊😭 侍应亦都会不断同我地会换锅下面个蜡烛火 等个汤唔使冻哂主菜叫咗两个 先来左呢个意式辣肉肠薄饼🍕 不过不失 好重芝士味 而且饼底一啲都唔厚粉!另外值得一提就系呢个火焰西班牙黑毛猪鞍扒🍖 佢哋其中一个推介嘅主菜 侍应

另外值得一提就系呢个火焰西班牙黑毛猪鞍扒🍖 佢哋其中一个推介嘅主菜 侍应会喺上菜之后用火烘一烘个扒既外皮🔥 佢话可以增加脆皮度 个扒食落去好有肉汁好入味 伴碟有两个唔同味嘅酱汁 亦都有苹果衬托 等我哋食完唔使咁溜!

我哋三个人一人叫咗一杯cocktail 三杯都好有特色🍹 每杯嚟到嘅时候侍应都会讲解点样饮系最适合 呢个系我嘅Einstein 要先倒啲红色西柚味嘅珠落去个杯 再到蓝色嘅酒落去 用棵rosemary沟埋佢 主要饮到都系果汁味 啱晒我😋

另外呢杯chocolate party 有啲似baileys嘅沙冰 但系最吸引我都系上面嘅朱古力 好丰富全部都系我最钟意食嘅🍫 个人觉得呢杯cocktail 有啲似甜品 真系好好味好好饮🤤

仲有呢个fire rose 冇谂过原来真系会有火 加系Rum上面好似增加左酒精咁 朋友饮咗一半就Wing Wing 地🤣

最后就系万众期待嘅甜品! 喺甜品铁塔黎之前 侍应俾咗一些关于铁塔既爱情故事我哋睇 仲送咗一份纪念品(你嚟食就会知系咩黎啦哈哈😝)

然后加水落干冰 渗出啲气体好梦幻好浪漫嘅感觉 btw 侍应每次有影相位之前都会等我哋拎咗电话出嚟先 唔怕捕捉唔到🙌🏻

甜品种类都有好多 有macaroons, cheesecake, puff, chocolate, mousse cake, etc 🍰🥧🍪🍩🍮🎂🍨🍯 全部都好食!!! 可能因为我系甜品爱好者 当我朋友已经好饱嘅时候我自己一个人继续食晒啲甜品🍮 不过每旧都细细份好迷你好得意 所以好快就食晒😜

埋单三个人食咗八百几蚊算系差唔多 见佢每样𩠌菜都花好多心思去做 有火焰又喷干冰又有龙虾头 加上佢哋服务态度真系好好 性价比算好高 下次有朋友生日 要影相打卡嘅话一定会再嚟!