2022-10-21
好耐之前去过呢度食极浓鸡白汤拉面,𠮶次体验其实麻麻哋😅 但系唔知点解隔咗一排又想再嚟试吓🤣 今次拣咗招牌鸡白汤拉面、北海道蟹汤拉面同鸡胸肉饭,出奇地全部都觉得好满意😳 连同行嘅朋友都赞不绝口😝✤//北海道极浓蟹汤拉面 $138//先讲讲呢个蟹汤拉面🦀 系咪极浓就见仁见智😂 但系我个人认为都几浓郁🤤 可能因为冇咩特别嘅期望,反而好有惊喜🥹 首先汤底浓而不腻,食后唔会口渴(我不知不觉饮晒成碗汤🙊) 蟹肉份量虽然唔多但几鲜甜,拉面质感软硬适中,连埋啲汤一齐食好正😚✤//招牌鸡白汤拉面 $98//有鉴于之前试咗极浓,所以今次试朋友推介嘅招牌鸡白汤🍜 奶白色嘅汤头几清甜,个人觉得好过极浓汤头好多 (极浓𠮶款系忌廉汤😂) 虽然都系冇得同座银比,但系以普通拉面来讲已经算系唔错👍🏻 除咗汤底之外,我觉得叉烧同慢煮鸡胸肉都非常唔错☺️ 瘦得嚟唔会鞋口,平时唔系好钟意食叉烧嘅我都忍唔住食哂👏🏻✤//厚切日本鸡胸肉饭 $98//鸡胸同样系慢煮所以唔会鞋☺️ 仲有溏心蛋,满满蛋白质,亦冇过多调味,感觉健康,尤其适合健身人士💪🏻🏋🏻♀️ 值得一试👍🏻除咗堂食,仲有外卖自取🍱🥡整体觉得食物质素好,价钱合理,推介☺️⋆
✤//北海道极浓蟹汤拉面 $138//
✤//招牌鸡白汤拉面 $98//
✤//厚切日本鸡胸肉饭 $98//
除咗堂食,仲有外卖自取🍱🥡
整体觉得食物质素好,价钱合理,推介☺️
⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🐽 Overall : 8.5/10