2024-06-02
车仔面一向都钟意食,出名嘅,都会试下。呢间用船面汤底招来,船面又啱我口味咁一定系呢款啦!车仔面配船面汤,系咩玩法。叫左酸斋,咖啡尤鱼同冬菇,本身想食米粉,点知姐姐见我无点下午茶,佢即刻走过黎话帮我点,跟住改单系米线添。唔紧要,都啱食,加上服务好,见我无点下午茶贵D,即刻帮我点餐。先饮汤,都算正宗嘅船面汤底,系正嘅。个酸斋都唔错,唔硬,斋甜度适中,落左汤都保持到酸味证明入左味。但反而个咖哩尤鱼D都无咖哩味,可以不试。冬菇都有惊喜,有一般车仔面嘅传统炆冬菇味,米线正常。整体酸斋唔多车仔面有,试过几间呢间我觉得值得一试,加埋船面汤底,可以再黎 另外,饮品居然有美禄脆脆,一见美禄已经心心眼,真系无乜地方有很饮,仲要原来佢唔同美禄恐龙,系面到加末溶嘅美禄粉,而家真系脆脆,似早餐片个只,呢个又加分,有机会再来
先饮汤,都算正宗嘅船面汤底,系正嘅。