2018-12-01
同友人两个人极饿底,未到6点入座。见环境都好干净,又乜都有得食,就拿拿淋坐低。我地想食6点后先供应ge扒餐,但又未到6点就问问店员,佢地好好话可以点,帮我地写纸仔入厨房,太好了。友人叫左西冷牛扒配香草肠铁板,跟餐汤同饮品,拣左烧汁同薯菜。块扒有手掌咁大,份量好够,而且仲系有两块,好彩无拣配饭或意粉,否则一定食唔哂,香草肠几特别。牛肉好食唔un有咬口,粟米忌廉汤水准以上,粟米都够多!而我拣左传统英式早餐,岩哂女仔打卡包含左德国肠,薯饼,牛油多士等等各有特式,样样味道都恰到好处,系徳国肠比较咸,而罗宋汤足料味道偏酸,成个食完好满足好饱。但点知原来仲跟个水果薯仔沙津,但真的吃不下了。另外,点左个「小食」黑松露芝士杂菇西兰花($50),呢个好惊喜,除左份量好多,味道上系每种食材都食得出,唔会话抢味,仲飘出阵阵黑松露香味,但西兰花略嫌太大件,一件要切开先岩女仔个口。要赞阿华田,甜度刚好,底无多余粉,冰溶左都好饮。
见环境都好干净,又乜都有得食,就拿拿淋坐低。
而我拣左传统英式早餐,岩哂女仔打卡
要赞阿华田,甜度刚好,底无多余粉,冰溶左都好饮。