2023-03-31
开业短短几个月已经黎左三次食晚饭,每次都感叹食物嘅优秀,同埋对负评之多感到诧异🫢可能时段不同,但三次晚餐的经验都非常满意!👍安格斯牛肉汉堡连薯条及饮品 $88走访沙田区其他汉堡店,闲闲地剩系个burger都九十几,说实在系咪值得就见仁见智,实际上真系好食嘅唔系好多间。red house嘅burger汉堡厚身,不过熟,属于比较少肥扎实多肉味的类型💦,配上颇丰富的配料:chaddar cheese🧀️、烟肉🥓、番茄🍅、pickle、沙律菜🥬,夹在牛油烘过的面包之间,口感丰富,滋味非常。伴碟薯条以barbecue seasoning调味,比普通盐巴薯条更有烟熏风味。香叶肉碎煎蛋饭 $70肉碎与豆角先走油再翻炒,鱼露味道香浓,加上香叶与辣椒调味及半熟简单,配上香米味道一流。区内大部分平价晚餐约$50-70都可以落楼,相对而言70蚊的饭,88蚊的汉堡套餐确实唔算最便宜。但red house本身座位舒适,食物处理细心而味道丰富,份量十足,本来就走小精致但affordable的餐厅路线,而唔系得个平字,已经渐渐成为我放工后饭堂之选。希望慢慢经营会越来越受欢迎,但都唔好太受欢迎,唔想夜晚放工去食饭要排队
安格斯牛肉汉堡连薯条及饮品 $88
香叶肉碎煎蛋饭 $70