2022-07-28 602 浏览
放假同闺蜜👩‍❤️‍💋‍👩去咗朗豪坊行街街,行完Muji出嚟见到间新开嘅台湾火锅店,即时谂起早几年同闺蜜去台湾旅行,咁耐冇去旅行决定去怀缅一番,行到门口见到一堆人等紧,即刻去拎张飞,可能Lunch尾声,等左15-20分钟就入到座。我哋拣咗吃台北放题( $268/位 ),试左药膳麻辣鸭血+椰子鸡汤,药膳麻辣汤够浓味,但略嫌唔够药膳味,最紧要系啲鸭血嫩滑无比👍🏻,椰子鸡汤都好鲜品,自助区有劲多台湾小食( 盐水鸡、盐酥鸡、花支丸、台湾肠、肉燥饭、卤水猪肚等 ),多到唔记得🤣🤣,放题嚟讲有咁嘅质素台湾小食真系好唔错,饮品方面见到有正常嘅汽水和冷泡茶,最惊喜系竟然有芋香珍珠😍仲要任饮,即刻拎咗杯埋位饮,本身因为放题关系谂住杯饮品正正常常都ok la ,点知出奇哋好饮,又有芋香味,正👍🏻我哋点左吃台北𠮶餐,仲有一个鸟笼放食物,有海鲜、手切牛肉和台湾菜。好适合打卡🤭总结: 海鲜正正常常,手切牛肉好有肉味又淋,火锅食材都正常,整体嚟讲地方舒适,火锅以外都有好多台湾食物和饮品选择,约埋三五知己去打边炉都系唔错既选择😊😊

总结:
2022-07-27