2018-02-03 207 浏览
观塘工厦cafe,街知巷闻,见到大家都post 啲咁靓嘅相同咁好评,当然想试试系咪真系咁好。一去到,呢度真系好有特色,令人有个好舒服嘅感觉。食左一大半,先记得无影相。吉列鱼沙律:鱼同菜都够鲜,鱼炸得够脆,里面好juicy,一日口已进溶,沙律系light dressing,食完唔会觉得有好heavy嘅感觉,好好!日式咖哩吉列蚝饭:蚝都系好鲜,炸得啱啱好,粉好薄,外脆内juicy,真系得𠮶几只系觉得唔够。 咖哩汁入口香,带甜,唔系咖哩粉嘅味道,推介拿破仑肉酱烩瑞典肉丸意大利粉:意大利粉al dente,软硬度刚刚好。肉丸唔硬,不过差啲啲味道。番茄汁底可以浓多小小,同埋唔系好够汁,但见到系有心之作不过整体黎讲,唔错。海鲜意大利饭:虾,带子全部都有牛油封过,仲要封得刚好,外面热,里面仲系juicy,饭嘅调味做得好好,well-balanced,唯一美中不足嘅系可以再收多小小水,湿左啲啲,同埋可以硬返啲啲。整体:员工好有礼貌,坐得好舒服,倾计好舒服,全部野食都好鲜,厨师煮食时间全部掌握得好好,高评,一定会再返去!

一去到,呢度真系好有特色,令人有个好舒服嘅感觉。

食左一大半,先记得无影相。

日式咖哩吉列蚝饭

拿破仑肉酱烩瑞典肉丸意大利粉