知道九龙湾开佐间鳗鱼同釜饭,见近近地就叫埋啲朋友一齐去试👅 仲有啲小食可以简,见到menu已经觉得好吸引😍.鳗鱼:油份最高/最厚肉/最焦香 鳗鱼烧法:金魂(蒲烧)/ 银魂(白烧)好奇心之下我地两款都有试👅.最厚肉金魂蒲烧釜饭 $118 讲到鳗鱼蒲烧系一定要试既😍 果然系啖啖肉好肥美之余仲配搭佐餐厅秘制既酱汁 令成件事更加邪恶😚 而且份量都好足够~ d汁仲可以用黎拌饭👅 个釜饭仲要系用鲣鱼汤珍珠米烹煮而成 所以食落比平时有咬口 .我地贪得意仲加佐个茶渍饭+$18黎食🙈 系差不多食完既时候叫职员加汤落啲饭焦度,再焗佢两分钟加埋d配料搅埋就食得,都几特别好有汤饭既感觉,贪玩既都可以好似我地咁嗌黎试下😂.最焦香银魂白烧釜饭 $118第一次见咁样烧既鳗鱼所以就嗌黎试下😳 比起平时食落果种比较黏🤔 所以d软骨都比较多 同埋对比之下无咁juicy .古味盐曲牛舌盛釜 $88估唔到会有牛食😍 见到之后即刻话要嗌依个~ 份量真系一啲都唔手软 啲牛舌大大块舖满晒成个釜👅 而且仲烧到岩岩好 好有咬口唔会话好un😚 配埋d汁又唔会话好干身 .黑松露玉子烧 $18次次见到玉子烧都会忍唔住食😍 仲要见到系黑松露

鳗鱼:油份最高/最厚肉/最焦香
鳗鱼烧法:金魂(蒲烧)/ 银魂(白烧)
好奇心之下我地两款都有试👅

古味盐曲牛舌盛釜 $88
古味盐曲牛舌盛釜

黑松露玉子烧 $18
黑松露玉子烧

次次见到玉子烧都会忍唔住食😍 仲要见到系黑松露 一上碟已经嗅到好香既黑松露味😚 唔洗多讲都知依个配搭系无得输~
梅干手羽先 $28
鸡翼炸得好脆口好有口感,但又唔系好热气果种😚 你懂的~ 仲有阵梅干既味几特别 系会上引既感觉👅
脏脏炸香蕉朱古力 $18
脏脏炸香蕉朱古力

见好多人推介就嗌黎试下😍 温馨提示:最好衬热食 因为我地冻佐感觉无咁好食🤔 卖相系有少少🙈 不过食落又几特别 唔会话好多炸粉同埋好假既味 类似香蕉糕包佐层朱古力咁 都几得意可以试下
总结,其实间野性价比都几高,而且环境都好舒服可以慢慢倾计,有啲似居酒屋既感觉😚 多人既话我建议可以嗌两个饭share再加小食就够,因为份量真系好多👅 我地都食到劲饱🙈 蒲烧鳗鱼系必嗌既!!加$18仲有套餐可以有前菜,面豉汤同饮品😚
最厚肉金魂蒲烧釜饭
  • 金魂(极)