2022-10-11
约左朋友去完睇太空馆既恐龙电影之后,去左呢间成600 既个好评既餐厅到朝圣。 今次要帮差评平反。 我见有啲食评批评呢到既海南鸡饭唔好食, 服务差等等既问题, 但系今次个人用餐既经验非常良好。地方有啲稳闭,去到果阵果条街既商场都已经关门, 唯独是系呢间仲开紧。 海南鸡饭虽然份量唔大,但系价钱实惠,鸡肉鲜甜, 好有鸡香, 鸡皮薄薄, 鸡肉嫩滑, 完全唔肥腻。 而且油饭有浸姜既香味,平时唔系好食饭嘢我今日都食多几啖。而海鲜喇沙配料唔多,有啲㝰但胜在汤底惹味香浓,椰汁味超浓, 唔算太辣,超适合香港人嘅口味。面底几多厚, 配料有豆卜,虾,芽菜等等, 如果可以有鲜蚬就仲惹味。串烧麻麻地,没有炭烧香味,而且鸡肉的口感有点老,反而猪肉较香嫩。 菜就中规中矩,冇话好食, 咁多碟呢个最唔抵食。整体而言, 价钱实惠,食物味道中上,虽然份量唔多,但系质素几唔错。 可以再帮衬。
菜就中规中矩,冇话好食, 咁多碟呢个最唔抵食。