2024-08-22
九龙城出名食泰国菜之外,仲有好多日式小店,今日拣咗呢间韩国料理,主打食酱油蟹,酱油虾,串烧,韩国炸鸡,除咗韩国食品,仲有日本酒同日本菜餐厅以木系装修为主,好有屋企家庭嘅感觉,枱与枱之间都好阔落,墙上仲贴满咗韩国电影嘅海报好有韩国气氛✨青苹果蟹籽沙律🥗$68平日青瓜整嘅蟹籽沙律就食得多,苹果就第一次食青苹果丝切到好幼身,酸酸地非常之开胃,加上生菜新鲜爽脆,蟹籽份量都好多✨芝士三文鱼煎饼$88芝士非常之多,非常有拉丝嘅效果,芝士味都好浓,煎饼两面金黄,煎到好香口,三文鱼份量都好多✨韩式鳗鱼饭卷$98食韩国菜梗系要食饭卷啦,馅料非常足,有青瓜🥒,酸瓜同埋大大块鳗鱼,食得出鳗鱼本身嘅鲜味,鳗鱼肉质亦都比较重油脂感,细鱼骨好少,鳗鱼汁亦都好惹味✨鳗鱼肝$20第一次食鳗鱼肝,有少少鸭肝嘅感觉,口感系非常之绵密✨牛舌$40最美味嘅部份,做得好出色,烧得好香口,而且充满肉汁,牛舌非常厚切,爽口弹牙,一啲根都无✨明太子莲藕$20呢个非常惊喜,莲藕系非常爽脆,明太子咸香味十足,两个配搭加埋一齐出奇地夹✨日式汉堡丼$98有成两块汉堡咁多,汉堡扒好有咬口,有一粒一粒肉碎嘅感觉,日本生鸡蛋蛋黄味好浓,捞埋珍珠米
✨青苹果蟹籽沙律🥗$68
✨芝士三文鱼煎饼$88
✨韩式鳗鱼饭卷$98
✨鳗鱼肝$20
第一次食鳗鱼肝,有少少鸭肝嘅感觉,口感系非常之绵密
✨牛舌$40
✨明太子莲藕$20
✨日式汉堡丼$98
有成两块汉堡咁多,汉堡扒好有咬口,有一粒一粒肉碎嘅感觉,日本生鸡蛋蛋黄味好浓,捞埋珍珠米食系最佳嘅配搭
✨荔枝梳打$38
✨芒果梳打$38
餐厅做紧无酒精饮品买一送一,当然唔可以错过啦,梳打水果汁成份好多,夏天消暑一流