2020-10-17
黎黄金海岸Staycation 庆祝生日见酒店个Menu 唔多吸引决定试下呢间一黎到waitress好有礼貌介绍menu, 我地叫左半打生蚝,waiter 上菜都好好,每种蚝都有详细介绍,全部都好新鲜好大只我最钟意Ostra Regal有少少海水味,入口鲜甜之后我地分别叫左2个set, 一个6个course,一个5个course😋特别钟意个田螺,唔系一般餐厅咁连壳上而系酿左入蘑菇道好juicy 佢送既鲍鱼都高质,大大只好弹牙👍其他前菜都above average, 个松露汤入面加左薯仔几特别,我就比较钟意龙虾汤无咁漏主菜试左个猪鞍同牛扒,猪鞍好嫩7成熟有少少脂肪唔会好肥,系香港好少食到咁既质素,好多米芝莲都做唔到西冷牛扒都唔错,少少炭烧味好juicy 最后有个生日甜品心形心太软,几大个又流心2个人食左咁多野加生蚝先1300蚊埋单,呢道服务、气氛同食物都非常好,而家系香港好难揾到喇有机会一定再黎😋😋
我最钟意Ostra Regal有少少海水味,入口鲜甜
佢送既鲍鱼都高质,大大只好弹牙👍
西冷牛扒都唔错,少少炭烧味好juicy
最后有个生日甜品心形心太软,几大个又流心
有机会一定再黎😋😋