2018-08-29
今天嚟油塘探屋企人 顺便一齐食lunch 系一间唔系好起眼 又细细间嘅餐厅 又带到惊喜俾我 果然冇介绍错!!我叫咗韩国牛肉石头窝饭 我觉得好好味!! 啲饭粒粒分明 捞埋好嫩嘅牛肉同烧汁 仲有一只鸡蛋咁食 啲汁又唔会太甜 好香 入面仲有芽菜同红萝卜 因为有个好热嘅石锅 所以食到最尾都系热辣辣 一定要慢慢食先唔会热亲个嘴 食到底会有好香又好有咬口嘅饭焦 好味!!侧边有一小碟泡菜同烧汁 泡菜我就觉得普普通通 唔系好香泡菜味 不过 都几开胃嘅 烧汁我落咗一半落个饭度就已经觉得落多咗少少 其实落四分之一就好够 甚至唔落都ok屋企人叫咗个鸡蛋雪菜排骨饭 以为会系一件件嘅排骨 点知系一整块排骨?! 不过排骨煎得几香 又唔会太韧咬唔到 蛋上面嘅豉油多咗啲 咸咗少少呢个价钱食到呢个质素嘅嘢 性价比简直太高了!!
呢个价钱食到呢个质素嘅嘢 性价比简直太高了!!