2018-10-30 217 浏览
放假出左食越南野, 已经唔系第一次食, 因为觉得几有水准, 价钱又唔太贵, 地方坐得几舒服,所以再返去食~越式炒金边粉有少少虾酱味道, 炒金边粉来讲唔算太油, 味道偏咸但可以接受。香芒软壳蟹米纸卷软壳蟹+芒果的配搭一流,加上青瓜令软壳蟹油炸而不腻, 口感非常丰富。而米纸卷顾名思意就会包住米粉, 所以都几饱肚, 岩哂几个人share一齐食。香茅烧猪颈肉串捞檬烧猪颈肉串几重炭烧味, 檬粉无太大惊喜, 但分量都几大碗。个人觉得以呢个价钱($68)来讲算抵食!河内扎肉汤河粉扎肉数量比我想像中多而且几厚, 扎肉中间会夹住一些软骨。牛肉汤底味道偏浓, 岩哂中意牛肉味嘅人!串烧拼盘 (猪肉串、鸡肉串及牛肉串)串烧不过不失, 个人推介猪肉串, 加上沙嗲汁非常惹味。当日的鸡肉稍嫌烧得过㶶。香芒黑糯米最后梗系要食返个甜品, 心型卖相十分惊喜, 黑糯米几香同烟韧, 当日嘅芒果好甜, 用佢来做呢餐饭嘅总结真系非常合适!
越式炒金边粉

越式炒金边粉

河内扎肉汤河粉

河内扎肉汤河粉
串烧拼盘 (猪肉串、鸡肉串及牛肉串)

串烧拼盘 (猪肉串、鸡肉串及牛肉串)

2018-10-01