2020-09-01 119 浏览
好耐冇嚟过大埔食好嘢啦,今次就拣近太和消防局附近嘅泰国嘢,叫木船泰国粉面专门店。呢度有好多唔同泰国粉面可以选择,仲有饭可以拣添!呢度环境真系几舒服,又有卡位,又坐得阔落,完全唔觉得逼夹嘅感觉,喺呢度食过泰国菜都好舒服。一系就食呢度嘅招牌烧豚肉饭,仲有得拣冬阴功汤,另外仲有三款迷你小食,一人定食想食乜都得呀,满足晒你想食饭又想食小食嘅胃口,大胃王之选!首先,烧豚肉饭方面,豚肉烧得好juicy,饭嘅份量都好多!男人食都一定够饱!女人细食量就可能要同朋友share!冬阴功酸辣味刚刚好!都有唔少菇嘅份量!如果有埋虾就更加抵食喇!而三味小食有鱼饼鸡卷同蛋白沙律!份量少少,过下口瘾都几好!味道唔错!但如果可以要热辣辣啲就更好!可以再进步!最后加左$10饮泰式奶茶!泰式奶茶味道偏甜!正常发挥,未试过嘅朋友仔都可以试一试!
呢度有好多唔同泰国粉面可以选择,仲有饭可以拣添!