2021-05-10
有日行街去到旺角家乐商场后面条街望到有栋食厦嘅1楼嘅餐厅d装修好靓由落地玻璃望入去见到有间劲多紫色花花做装饰就系咁 我哋就被吸引咗上去😂入面系日式居酒屋风食物嘅CP值好高.🔸萤光鱿鱼($24)❤️我至爱!好食!鱿鱼质地弹牙,满满咸香而又唔会过咸,好好味嘅佐酒小食!.🔸晓樱.寿司合盛二人前($198)有七款寿司,每款2单,师傅按当日新鲜嚟发板,所以鱼生新鲜,饭有醋香,仲有甜甜嘅玉子烧,唔错!.🔸汁烧原条乌贼($98)❤️乌贼超厚又弹牙,大推!烧完劲香,尤其系须位系更香口,薄薄一层烧烤汁,好惹味又唔会抢咗乌贼嘅鲜味。.🔸炸豆腐($48)👍🏻类似土佐豆腐嘅做法,不过哩款系用炸浆至非木鱼丝做外层,外层脆口,豆腐嫩滑,配天妇罗汁同萝卜蓉嚟食,好味!.🔸蜜糖烧菠萝($20)❤️好好味!超甜、少少酸,烧完嘅菠萝又香又烧又甜又多汁,可以encore !.🔸咖哩鸡扒乌冬($68)照烧鸡扒好入味,个皮好脆!汤底系日式咖哩+猪骨汤,够惹味,手打乌冬滑溜弹牙,几挂汤。
望到有栋食厦嘅1楼嘅餐厅d装修好靓
由落地玻璃望入去见到有间劲多紫色花花做装饰
就系咁 我哋就被吸引咗上去😂
入面系日式居酒屋风
食物嘅CP值好高
🔸萤光鱿鱼($24)❤️
🔸晓樱.寿司合盛二人前($198)
🔸汁烧原条乌贼($98)❤️
🔸炸豆腐($48)👍🏻
🔸蜜糖烧菠萝($20)❤️
🔸咖哩鸡扒乌冬($68)