2023-12-15
早一两个星期,我去土瓜湾宝马厂个边洗车,系打发时间之下揾野食,见到大班洗车屋对面开左间日本餐厅,行到过去睇下佢地午市价钱,以为好贵⋯估计都系会俾人汤⋯因为见面门面好似几高档,之后就胆粗粗咁行入去试下⋯点知一坐底,佢地店舖职员好有礼物咁过黎招呼我,仲拎左个午市定食餐牌俾我睇,我见到个价钱觉得都唔系贵,咁就叫左个西京烧定食试下⋯系我等紧野食既期间,店铺职员好女礼物咁问我需唔需要杯水?当下真系觉得佢地既服务好好👍🏻无几耐我既定食到啦⋯一见到成盘野送到黎我面前 ⋯个下我都呆左😂之后我每样野都睇下系咩黎,有蒸蛋,有面豉汤,前菜,有碗大大碗既饭,跟住就系好正既西京烧😋我每一样野都试左一淡,味道算系高档野👍🏻之后我就食晒成个定食,饱到我连夜晚都唔洗食野😆😆😆因我真系好味,同埋好抵食👍🏻之后我有一日夜晚特登过去试下佢地既晚市,睇下会唔会中伏,我当叫左海胆炒饭同埋鲜烧玉子明太子,我期待紧个个海胆炒饭,因为真系好难炒得好食,点知到海胆炒饭黎到个一刻,我闻啫到已经好香😋跟住急急脚试下,哗⋯真系好好味🤩🤩🤩果然无中伏,好难得系土瓜有间咁有质素既日本餐厅🍴😋👍🏻玉子明太子烧系拉丝芝士🧀😋😋😋😋超正,超好味,因为
之后我有一日夜晚特登过去试下佢地既晚市,睇下会唔会中伏,我当叫左海胆炒饭同埋鲜烧玉子明太子,我期待紧个个海胆炒饭,因为真系好难炒得好食,点知到海胆炒饭黎到个一刻,我闻啫到已经好香😋跟住急急脚试下,哗⋯真系好好味🤩🤩🤩果然无中伏,好难得系土瓜有间咁有质素既日本餐厅🍴😋👍🏻玉子明太子烧系拉丝芝士🧀😋😋😋😋超正,超好味,因为我系一个芝士迷😍😍😍
佢地个个脆炸河虾简直送酒一洗👍🏻👍🏻👍🏻😋😋😋
总结黎讲佢地呢间日本餐厅系:平,靓,正👍🏻依家香港无咩边几间可以做到咁既质素同埋咁抵既价钱又好食既出品👍🏻
最段我想讲下佢地店舖真系好似去左高级既日本餐厅一样👍🏻环境,食物,价钱,服务⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️